תעשיית היין והבירה בישראל צומחת ופורחת בעשור-שניים האחרונים. אם בעבר התעשייה היתה מושתת על 2-3 מוצרים מקומיים של יצרניות גדולות ועל מוצרים שיובאו מחו"ל, הרי שהיום התעשייה כוללת הרבה מאוד יקבים ומבשלות מקומיים, בסדרי גודל שונים, הפזורים בכל רחבי הארץ.
יקבים מבשלות בירה מציעים לנו לא רק אפשרות ליהנות מיינות או בירות מקומיות ברמה גבוהה, אלא הם מציעים לנו אפשרות לבקר אצלם בסופשבוע וללמוד על דרך הייצור של היין או הבירה. אנחנו יכולים למצוא הרבה מאוד יקבים פתוחים בשבת אשר נמצאים באזורים שונים ברחבי הארץ, ושם אנחנו יכולים לבקר, להכיר את המוצרים שהיקב מייצר, ללמוד על תהליך הייצור וכמובן ליהנות מטעימות של יינות שונים. זה נכון גם לגבי מבשלות בירה אשר פותחות את שעריהן בשבת.
צריך לומר, יקב פתוח בשבת יכול להיות גם פתוח לביקור של אורחים במהלך השבוע, אך זה לא תמיד כך, ולכן עדיף לפנות אליו ביום שבת. מעבר לכך, הרי שישנן סיבות נוספות מדוע משתלם להגיע אליו דווקא ביום זה.
ביקור במסגרת יקב בשבת, דורש מאיתנו הכנה מוקדמת.
ראשית, אנחנו צריכים לבחון איפה היקב ממוקם, כיצד ניתן להגיע אליו, ואם אנחנו מתכוונים לטייל במקומות נוספים בסביבה, כיצד אפשר לשלב אותם.
שנית, יש לבחון האם צריך להזמין מקום מראש. במקרים רבים כך יהיה הדבר בשביל שנוכל להיכנס ללא בעיה.
שלישית, יש לבדוק כמה זמן נערך הביקור והאם הוא נערך באופן אישי או קבוצתי.
השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
כל הזכויות שמורות לאתר פתוח בשבת, 2024 Ⓒ