יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 על ידי גיא רילוב והיינן גיל שצברג. ייצור היין נעשה בתחילה בסככה מקורה בחווה ועבר לפני מספר שנים אל מבנה אבן מרשים שהוקם בפתחה של החווה, הכולל את איזור הייצור ומרכז מבקרים מסביר פנים.
בשנת 2008 תוך שיתוף פעולה עם גיא רילוב, רכשה את היקב משפחת דובוב, נופי בראשית אלו קסמו להם והשתלבו באהבתם לארץ וליין.
מאז עובר היקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד, כרמי איכות ניטעו, ידע וטכנולוגיה עילית הוכנסו לשימוש ומעל הכול – צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בישראל, שמנצח על המלאכה באהבה, במיומנות ובהקפדה רבה. כל זאת במטרה להקים ולייצר יין ישראלי באיכות הגבוהה ביותר.