חוות קורנמל הוקמה בערב ראש השנה תשנ"ח 1/10/97, על ידי ענת ודניאל קורנמל, בוגרי הפקולטה לחקלאות, אוניברסיטה העיברית. ברמת הנגב, בסמוך לכביש 40 וצומת טללים לכיוון שדה בוקר, שוכנת החווה על נתיב המכונה דרך היין. העיזים גדלות תוך הקפדה על תנאי ממשק ותזונה נאותים התורמים לאיכות החלב ובריאותן. חלב העיזים מועבר לטיפול במחלבה שבחווה. דניאל התמחה בייצור גבינות מחלב עיזים וצאן בארץ ובצרפת ומשלב בין שמירה על הערכים המסורתיים המותאמים לאקלים המקומי לצד פיתוחן של גבינות שהן אינטרפרטציות אישיות לגבינות הצרפתיות המוכרות. במסעדה החלבית מוגשות מנות המבוססות על מבחר הגבינות המיוצרות במקום. ניתנת תשומת לב מיוחדת להגשת מזון טרי המורכב למנות המוגשות רק עם הזמנת הלקוח. חומרי הגלם הם מאיכות גבוהה. המסעדה מתמחה בייצור ארטיזנלי.
אנו רואים את החשיבות בהגשת מנות מהתנור, ללא טיגון.
הלחם המוגש, לחם שאור הידוע גם בכינוי לחם מחמצת.
אנו מקימים מפגשים בנושאים בהם אנו מתמחים: גידול צאן, ייצור גבינות ומוצרים מותססים, עם קהלים מגוונים בשפות עברית, אנגלית וספרדית.